casasol tippek

Annak ellenére, hogy folyamatosan növekszik a népszerűsége a Skype és egyéb videokonferencia alkalmazásoknak, a személyes találkozó még nem egy kipusztult tevékenység. Sokan a munkájuk részeként utaznak, üzletelnek. Sajnos elmondható, hogy a rosszul megszervezett út sokszor nem egy jó dolog. Üres és felesleges várakozási órák az elnézett csatlakozás vagy a lekésett gép miatt, de az is megeshet, hogy a mobiltelefon a lehető legrosszabb helyeken fogja magát és kimerül. Tehát szervezzük meg előre, hova megyünk, és akkor nem érhet kellemetlen meglepetés. Ebben nyújt segítséget ez a kis írás.

A poggyász

Az egyik legfontosabb dolog az utazás alatt a poggyász. Mekkora legyen a legcélszerűbb, és egyáltalán mit vigyünk magunkkal. Érdemes előre tájékozódni, hogy mekkora méretű lehet a poggyászunk, ahhoz hogy ne nyúljunk alaposabban a pénztárcánk mélyére. Valamint ne vigyünk magunkkal olyan dolgokat, amiknek az elvesztése esetleg fájna. Mert sajnos néha elveszik egy-egy poggyász, persze ezt a légitársaságok nem nagyon emlegetik, pedig többször előfordul, mint gondolnánk.

Amennyiben laptopot is hozunk magunkkal, érdemes hordozható töltőt venni hozzá, hiszen biztosan sok-sok órán keresztül fogjuk használni a gépet olyan helyen, ahol nem lehetséges feltölteni.

Felhőben az útlevél?

Valószínűleg utazás alatt az útlevelünk és a hitelkártyánk egy helyen vannak nálunk. Ez mind jó, csak ha elvesznek, az mekkora fájdalom lesz majd.

Viszont a mai világban lehetséges olyan is, hogy az internet segítségével felhőben tároljuk ezeket a fontos iratokat. Csupán a mobilunk és persze az internet kell hozzá. Persze ez még nem teljesen megoldott, de folyamatosan dolgoznak rajta.

Egy fontos lista

Legyen nálunk egy nyomtatott lista, akikkel lesz az üzleti találkozónk. Minden fontos adatot írjunk fel, gondolok itt a névre, címre, telefonszámra. Mert ha valami történik a mobilunkkal, tegyük fel elromlik, eltörik, akkor hogyan telefonálunk, amikor benne vannak a fontos számok? Tehát a listát készítsük el a rosszabb időkre, és reménykedjünk, hátha nem kell használnunk. De ha mégis, akkor roppant nagy segítséget szolgálhat.

A holt idő kihasználása

Miközben utazunk a repülőgépen vagy buszon, esetleg vonaton, biztosan lesz néhány óra holtidő. Ezt az időt használjuk ki pihenésre, aludjunk, olvassunk, vagy játszunk.

De arra szintén lehet fordítani ezt az időt, hogy felhívjuk a régi ismerőseinket, barátainkat, akikkel csak néha találkozunk, akikkel nem beszéltünk egy darabig. Biztosan jól fog esni nekik egy kis beszélgetés.

Amikor egy másik városba utazunk, érdemes előtte tudakozódni, hogy él-e ott egy régi ismerősünk, és ha igen, akkor hívjuk meg egy kávéra, kicsit beszélgessünk el vele.

Végül a befejezés

Fontos megemlíteni, hogy élvezzük az utazást, bárhová is kell mennünk üzleti célból. Nincs értelme mérgelődni, vagy pesszimistának lenni. Az út minden perce csodálatos, tele élménnyel, ami csak ránk vár, hogy felfedezzük.