utazos dolgok

Itt a hosszú forró nyár, szeretnénk elutazni kicsit pihenni. De mégis hogyan induljunk el? Mit vigyünk magunkkal? Ha utazásra szánjuk rá magunkat, érdemes elgondolni, mit vigyünk a poggyászunkban. Írjunk csoportosítva listát, mi a fontos, és mi nem fontos. Például ne csomagoljunk olyan ruhát, mely valóban gyönyörű, viszont gyűrődékeny. Bármennyire is szépek volnánk vele a szelfin.

Fontos megemlíteni, hogy olyan poggyászt vegyünk, melyet egyedül tudunk kezelni. Nem egy jó dolog az, hogy állandóan segítséget kell kérni, például hogy felemeljék a vonatra vagy a buszra.

Keményfedelű kerekes bőrönd

Régebben az utazók még előnyben részesítették a puha bőröndöket, mert gondolták, hogy praktikus, és több a hely bennük. De nem számítottak az esőre, amikor mint egy elázott szemeteszsákot, úgy húztak maguk után. Viszont ez a kemény fedeles bőrönd valóban praktikus, és még nagyobb térrel is rendelkezik. Valóban elfér benne sok-sok ruha és egyéb dolog.

Hátizsák, párnázott pántokkal

Nagyon célszerű, főleg két pánttal, mivel így eloszlik a súly a háton. Most már gyártanak vízálló hátizsákot is, ez mondani se kell, roppant hasznos az utazók körében. Valamint a belsejébe is rengeteg holmit pakolhatunk, persze amit elbírunk hordozni a hátunkon. A párnázott pántok a kényelemre szolgálnak, ezzel csak az utazás örömét fokozzák.

Műanyag zacskók

Gyógyszereket és piperecikkeket mindenképp viszünk magunkkal az útra, tehát ezeket érdemes műanyag zacskóba tenni. Vastagabb zacskóba az útlevelet és a telefont pakoljuk, hogy a nedvességtől védve legyenek. Az átlátszó műanyag megkönnyíti, hogy könnyebben megtaláljuk az elcsomagolt dolgainkat.

Övtáska

Ha nem is gondoltunk arra, hogy viseljünk övtáskát, akkor cáfoljuk ezt meg. Mivel nagyon praktikus, könnyű és egyszerű a viselete. Elfér benne személyi, mobil, esetleg kulcs, zsebkendő. De pénz t is tehetünk az egyik zsebébe, annak szintén van helye. Városnézéskor például nagyon előnyös.

Cipzáras dzseki

Gondoljunk melegebb öltözékre is, amennyiben ősszel vagy télen kelünk útra. Persze a kabátunk sem lehet akármilyen, fontos a célszerűségre törekedni. Nézzük meg mindig a zsebeit, hogy azokat rendesen be lehet-e zárni, amiből nem eshet ki a pénzünk, vagy kisebb értékeink. És ugye nem kell megemlíteni, ha zuhog az eső, ne ázzunk benne szét, tehát vízlepergető legyen.

Poncsó

Esténként vagy hűvösebb napokon nagyon jól jön egy nagyobb sál, mely szinte olyan, mint egy meleg takaró. Például egy hűvösebb reggel kiülünk kávézni, a sálat magunkra tesszük, vagy a poncsót, és máris élvezzük a reggeli frissességet. De akár utazáshoz is kiváló ruhadarab lehet, hiszen nagyon kényelmes viselet.

Összecsukható és újrafelhasználható táska

Ez a táska olyan könnyű és kicsi, hogy el sem hisszük, mennyi minden fér el benne. Egy hideg reggelen elfér a kabátunk zsebében is, majd amikor felmelegszik a levegő, a kabát lekerül a táskába. Vagy sétánk során veszünk néhány emléktárgyat, amik simán elférnek ebben a kis táskában. És az a jó ebben, hogy nem is eshet le vállunkról, mert a szíja olyan hosszú lehet, hogy akár keresztbe is tehetjük a testünkön, és így még sokkal kényelmesebb hordani.

Többcélú cipő

Miután rájöttünk, hogy milyen nevetséges az, ha 5 pár cipőt viszünk magunkkal. Nehéz is, és teljesen felesleges ennyit cipelni. Ezért érdemes vásárolni egy olyan cipőt, melyet több célra tudunk használni. Például nem ázik át, bírja a strapát, a hosszú sétákat, és még ráadásul kényelmes is legyen.

Persze ezeken a cuccokon kívül még sok mást is magunkkal vihetünk, amik szintén praktikusak lehetnek. De mindenképp úgy érdemes becsomagolni, hogy elférjenek az utazótáskában. Majd pedig indulhat a vakáció!